Mogyoróvajjal töltött muffin – szédületesen jó és nagyon csokis

Fantasztikus, ahogyan a sós az édessel találkozik.

Mogyoróvajjal töltött muffin

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • mogyoróvaj

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, majd beleöntjük az olvasztott vajat. A tejet apránként, folyamatosan keverve adagoljuk hozzá, aztán mehetnek bele a tojások, végül adagonként a cukor. A tésztát robotgéppel csomómentesre keverjük, majd nagy lyukú reszelőn belereszeljük az étcsokit. A masszát muffinsütőbe tett papírkapszlikba kanalazzuk először 1/3-ig, erre jön egy kiskanálnyi a mogyoróvajból, amely tetejére jön egy újabb kanál a csokis masszából. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Még két mogyoróvajas süti receptjéért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!