Mogyoróvajjal töltött muffin – szédületesen jó és nagyon csokis
Fantasztikus, ahogyan a sós az édessel találkozik.
Mogyoróvajjal töltött muffin
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 dkg étcsokoládé
- mogyoróvaj
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport, majd beleöntjük az olvasztott vajat. A tejet apránként, folyamatosan keverve adagoljuk hozzá, aztán mehetnek bele a tojások, végül adagonként a cukor. A tésztát robotgéppel csomómentesre keverjük, majd nagy lyukú reszelőn belereszeljük az étcsokit. A masszát muffinsütőbe tett papírkapszlikba kanalazzuk először 1/3-ig, erre jön egy kiskanálnyi a mogyoróvajból, amely tetejére jön egy újabb kanál a csokis masszából. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.