Mézes kacsacomb - Egy kis változatosság

Ha már unjuk a szokásos csirkét, pulykát, sertést vagy marhát, akkor itt egy remek recept, a mézes kacsacomb, mely egy kis változatosságot enged bevinni konyhákba!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 db kacsacomb
  • 3 evőkanál méz
  • 3 db aprított újhagyma
  • 2 db gerezd fokhagyma préselve
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 csipet tengeri bors, néhány szem bors őrölve

Elkészítés
Elkeverjük a hozzávalókat és a felét egy lapos tálba öntjük. Rárakjuk a kacsacombokat és leöltjük a másik felével. Jól megforgatjuk a pácban, majd berakjuk 2-3 órára a hűtőszekrénybe. Eközben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy rácsos tepsibe vizet öntünk, olyan 1-2 centiméternyit. A rácsra helyezzük a kacsacombokat bőrrel lefelé. Megkenjük páccal és berakjuk sülni kb. egy órára. Közben 10-15 percenként meglocsoljuk 1-2 kanál páccal és 30 perc után megfordítjuk. Folytatjuk a locsolgatást. Amikor szép barna, rászórjuk a bőrös oldalra a sót és a borsot és még 10 percig sütjük a bőrös oldalával lefele.

Melegen fogyasszuk ízlés szerinti körettel, mint sültkrumpli, rizs, saláta, zöldségek vagy mártogatósok. Kóstold meg mustban pácolt kacsacomb receptünket is!

Oldalak

Utazás
Kishajós víziturisztikai megállópontok létesültek Balatonfüreden valamint Keszthelyen, melyeket tavasszal már birtokba is vehetnek a látogatók – hangzott el a „Balatoni Megállópontok létesítése”...
Lifestyle
A Jegyzetek a Valósághoz versek és esszé-töredékek keverékén át térképezi fel realitásunk határait, míg a Matematika Abszurda egy a számtani elgondolhatatlanságokat leíró konzisztens rendszer,...
Fashion&Beauty
Egy újabb hajtrend látott napvilágot, ami tökéletes lesz arra az esetre, ha hosszú tincsekkel rendelkezel, nem vágatnád le, de mégis szeretnél egy kicsit extrább frizurát.