Mézes kacsacomb - Egy kis változatosság

Ha már unjuk a szokásos csirkét, pulykát, sertést vagy marhát, akkor itt egy remek recept, a mézes kacsacomb, mely egy kis változatosságot enged bevinni konyhákba!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 4 db kacsacomb
  • 3 evőkanál méz
  • 3 db aprított újhagyma
  • 2 db gerezd fokhagyma préselve
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 csipet tengeri bors, néhány szem bors őrölve

Elkészítés
Elkeverjük a hozzávalókat és a felét egy lapos tálba öntjük. Rárakjuk a kacsacombokat és leöltjük a másik felével. Jól megforgatjuk a pácban, majd berakjuk 2-3 órára a hűtőszekrénybe. Eközben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy rácsos tepsibe vizet öntünk, olyan 1-2 centiméternyit. A rácsra helyezzük a kacsacombokat bőrrel lefelé. Megkenjük páccal és berakjuk sülni kb. egy órára. Közben 10-15 percenként meglocsoljuk 1-2 kanál páccal és 30 perc után megfordítjuk. Folytatjuk a locsolgatást. Amikor szép barna, rászórjuk a bőrös oldalra a sót és a borsot és még 10 percig sütjük a bőrös oldalával lefele.

Melegen fogyasszuk ízlés szerinti körettel, mint sültkrumpli, rizs, saláta, zöldségek vagy mártogatósok. Kóstold meg mustban pácolt kacsacomb receptünket is!

Oldalak

Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.
Sztárok
Február elején derült ki, hogy rákkal kezelik a 75 éves brit uralkodót. Egyes bennfentes szerint Károly király betegsége sokkal súlyosabb, mint azt a közvélemény eddig gondolta.
Sztárok
Bobbi a legendás énekesnőhöz kísértetiesen hasonló módon vesztette életét, mindössze 22 esztendősen, amikor még előtte állt az élet...