Diós csiga - Ízletes tízórai

A saját kezűleg készített finomságoknak mindig jobb az íze, ezért is érdemes kipróbálni ezt az isteni diós csiga receptet, mely tökéletes lehet tízórainak vagy uzsonnának is.

Hozzávalók

A tésztához:

  • 320 g tönkölybúza
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 120 g porcukor
  • 120 g lágy vaj vagy margarin
  • 100 ml tej
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 tasak vaníliáscukor
  • 1 csipet só
  • 5 csepp citromaroma

A töltelékhez:

  • 50 g lágy vaj vagy margarin
  • 50 g darált dió
  • 50 g zúzott dió
  • 50 g barna cukor

A díszítéshez:

  • 25 g margarin
  • 60 g barna cukor
  • 60 ml tej
  • 90 g porcukor
  • 200 g étcsokis tortabevonó
  • néhány szem dió

Elkészítés
Béleljünk ki egy nagybb méretű tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt. A lisztet a sütőporral elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. él órán át hűvös helyen pihentetjük a tésztát. Enyhén lisztezett munkafelületen vékony lappá (megközelítőleg 30x40 cm) nyújtjuk. A tésztát a margarinnal megkenjük, a dióval és a barna cukorral megszórjuk. A tésztalapot feltekerjük és 2 cm széles darabokra vágjuk. A szeleteket a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt alsó és felső sütésen 180°C-on, légkeverés esetén pedig 160°C-on sütjük 25-30 percig.

A cukormázhoz egy főzőedényben a margarint, a barna cukrot és a tejet összekeverjük és felforraljuk. Addig melegítjük, míg a massza besűrűsödik, ekkor hozzáadjuk a porcukrot, majd újra felfőzzük. A csigák felét a még forró mázzal azonnal bevonjuk és dióval meghintjük. A csokis bevonathoz a tortabevonót a tasakon szereplő leírás szerint felmelegítjük és a csigák másik felét bevonjuk.

Tudd meg, melyik 5 dologra alkalmas a dió!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!