Isteni recept az ősz ízeivel - Mustban pácolt kacsacomb
Itt a szeptember, a szőlő érésének és a szüretnek ideje. Nézzünk hát egy receptet, amely alapanyagai között a szőlő és a must szerepel.
Mustban pácolt kacsacomb hagymás szőlővel
Hozzávalók:
- 4 kacsacomb
- 2 dl must (vagy szőlőlé)
- 1 kávéskanál szárított majoranna
- 60 dkg apró burgonya
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 4 szál újhagyma
- 2 babérlevél
- 10 szem bors
- 20 dkg libazsír
- 1 teáskanál méz
- 20 dkg szőlő
Elkészítés:
Az előkészített kacsacombokat leöntjük a musttal, és egy napig pácoljuk. Hűtőből kivéve sózzuk s megszórjuk majoránnával. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. Az egyik hagymát beleszeleteljük egy tepsibe, majd ráhelyezzük a combokat, mellé kerül a fokhagyma, a babérlevél és a bors is, végül a libazsír. Aláöntünk 1 dl mustot, egy pici vizet, majd puhulásig sütjük (160 °C-on). Mikor már majdnem puha, mellé helyezzük a megtisztított burgonyát. Ha a hús és a burgonya megpuhult, a combokat átszedjük egy másik hőálló edénybe, s visszatesszük a sütőbe, melynek hőmérsékletét 200 °C-ra emeljük, hogy a tetejük ropogósra piruljon. Serpenyőben megpirítjuk kicsit a mézet, rátesszük a másik cikkekre vágott hagymát és összepirítjuk. Az újhagymát nagyobb darabokra vágjuk, a szőlőt félbevágjuk, kimagozzuk. Az újhagymát és a szőlőszemeket rádobjuk a mézes hagymára, s összeforgatjuk. Ezután a megsült burgonyát rászedjük a szőlős hagymára, összeforgatjuk és a megpirult combokkal tálaljuk.