Mediterrán hangulat a konyhában: készíts gazpachót!

Ha szeretnénk egy mediterrán előételt, ami finom is, és gyorsan elkészíthető, akkor készítsünk gazpachót. A spanyol leves tökéletesen alkalmas ebédre, de vacsorára is ajánljuk.

Hozzávalók: - elkészítési idő: 30 perc

7 nagy paradicsom
1 uborka
4 zöld húsú paprika
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 evőkanál vágott zellerlevél
 

 

Elkészítés:

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. 

A kockákra vágott zöldségekből félreteszünk 4 evőkanálnyit, a többi zöldséget mixerben péppé zúzzuk. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel, a zellerrel, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk. A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a félretett zöldségkockákat, és tányérokba szedve kínáljuk.

 

Oldalak

Utazás
Újabb gonosz tréfát űz velünk május: a hét első felében hamisítatlan strandidőt tapasztalhatunk majd, ezután viszont újra megnövekszik a záporok és a zivatarok esélye: megint kaphatjuk elő a gardrób...
Lifestyle
Hiába az óvatosság, pár mosás után neked is elkezdenek fakulni a gyönyörű, színes ruhadarabjaid? Mutatjuk, hol a hiba.
Home&Design
Szereted, ha az otthonodban több stílus, korszak és irányzat keveredik? Akkor ez lesz számodra a tökéletes belsőépítészeti trend.