Fekete Hattyú-őrület a konyhában is

Az Oscar-jelölt balerinasztori a díjátadó után is töretlenül hódít, olyannyira, hogy a hattyútáncos fekete és fehér oldalának kettőse még a cukrászokat is megihlette. Íme a Fekete Hattyú-desszert!

A táncos filmeknek mindig is nagy keletje volt, de balett-thriller viszonylag ritkán pattan ki a rendezők fejéből. A tánc és a borzongató izgalmak ötvözése egy művészfilmben pedig kész recept az Oscar-díjra, legalábbis a jelölésekre. Most azonban nem a biztos mozisiker receptje következik, hanem Victoria (Tori) Haschka cukrász által megálmodott édeni édességé, amit a Fekete Hattyú c. film ihletett.

Csokis-szedres panna cotta

Hozzávalók a panna cottához:

6 db műanyag pohár
3 levél zselatin
250 ml tej
250 ml tejszín
1 vaníliarúd kettévágva és a belseje kikaparva
25 g cukor

Elkészítés:

A tejet, a tejszínt, a cukrot és a vaníliarudat forró tűzön összeforraljuk, majd kivesszük a vaníliát. Mielőtt hozzáadnánk a zselatint, egy kis hideg vízben előtte beáztatjuk, hogy csúszós legyen és jól összenyomkodjuk. Ezután az összeforralt tejben, tejszínben, cukorban és vaníliában addig kevergetjük a zselatint, amíg el nem olvad. Az így kapott keveréket hat műanyagpohárba öntjük, amiben hagyjuk kihűlni, majd 4-6 óráig a hűtőbe tesszük, hogy a puding kellően megdermedjen.

Hozzávalók a szárnyakhoz és a tollakhoz:

1 evőkanálnyi darabolt kókusz
50 g csoki
15 g vaj

Elkészítés:

Az 50 g csokit felolvasztjuk a 15 g vajjal, majd zsírpapírra öntjük a megolvadt csokit és addig simítjuk, amíg egy vékony, lapos korong nem lesz belőle. Ezután lehűtjük, hogy megszilárduljon, majd miután kellően megkeményedett, háromszögekké törjük, hogy tollszerű szárny alakot kapjunk.

Hozzávalók a szószhoz:

50 g keserű csoki
1 csésze szeder
2 evőkanálnyi tejszín

Elkészítés:

Az 50 g csokit két evőkanálnyi tejszínnel megolvasztjuk, majd addig kevergetjük, amíg a csoki lágy nem lesz. A szeder pürésítése után azt is hozzáadjuk a csokihoz, majd a keveréket újra felmelegítjük egy serpenyőben vagy a mikróban.

A részek összeállításához először kiborítjuk a panna cottát egy-egy tányérra úgy, hogy kis lyukakat fúrunk a poharak tetején, hogy levegőt engedjünk a belsejükbe, így könnyebben kiszabaduljanak a panna cották.

Ezután a pudingdombocskákat leöntjük a csokis-szedres szósszal, majd kókuszpelyhet szórunk rá.  Végezetül a panna cották mögé elhelyezzük a szárnyakat is, hogy teljesen összeálljon az édesség.

És kész is vannak a mini fekete hattyúink, amit akár a film táncjelenetei alatt jóízűen el is fogyaszthatunk, a véres jelenetekig úgysem marad semmi a finomságból.
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!