Mandulás sütemény - A tápláló csonthéjas

A mandula nem csak hogy ízletes, de ráadásul csodákat is művel a bőrrel és az egészségünkkel. Kóstold meg ezt a mennyei süteményt.

Hozzávalók

  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál tej
  • 20 dkg szeletelt mandula

Elkészítés
Keverjük össze a tejszínt, a cukrot, valamint a vaníliás cukrot addig, amíg a cukor el nem olvad. Ezután adjuk hozzá folyamatosan a tojásokat, majd szórjuk bele a lisztet és a sütőport. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Helyezzük bele a tepsibe, és süssük a tésztát 20 percen keresztül, 200 fokos sütőben. Eközben a vajat olvasszuk ki a cukorral együtt és keverjük hozzá a tejszínt és a mandulákat.
Ha letelt a sütés ideje vegyük ki a sütőből a tésztát, és kenjük rá a mandulás masszát, majd újabb 15 percre tegyük vissza a sütőbe. Ezúttal 160 fokon süssük. A tészta kihűlése után szeletelve tálaljuk.

Tudd meg, hogy miért érdemes sok mandulát fogyasztanod.

Oldalak

Lifestyle
A korallvirág az egyik legnépszerűbb növény, mely a legtöbb háztartásban jelen van. Otthonunk éke azonban könnyen tönkremehet, ha nem tartjuk szem előtt az igényeit.
Sztárok
Jordán Adél színésznővel több alkalommal is találkozhatunk idén nyáron a tizenharmadik szezonját kezdő Budapest Parkban!
Lifestyle
Azt biztos tudtad, hogy a kínai orvoslás gondoskodik a fizikai egészségről. De az is megvan, hogy a lélek egészségéről is képes? Ehhez csupán ismerni kell a kínai 5 elemet, amik ráadásul egy-egy...