Mákos nudli a dédi receptje alapján - Repetázni akarsz majd belőle

A dédi vagy nagymama utánozhatatlan receptje a mákos nudli. Az édes mák és a lágy tészta csodás találkozása, ráadásul a tésztát egyszerűbb elkészíteni, mint a mirelitet beledobni a vízbe, arról nem is beszélve, hogy ég és föld a különbség!

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 75 dkg burgonya (főtt, áttört)
  • 40 g vaj
  • csipet só
  • 250 g búzaliszt (BL55)
  • 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • porcukorral elkevert darált mák

Elkészítés

Az áttört főtt burgonyát keverjük el a liszttel, tojással, vajjal, sóval, majd gyúrjunk belőle masszív tésztát. Nyújtsuk ki, majd vágjuk ujjnyi széles csíkokra. Ezekből csippentsünk nudli méretű darabokat és sodorjuk kis ludájokká őket. Forrásban lévő vízben 8-10 perc alatt főzzük készre. A tálaláskor szórjuk meg a tetejét cukros darált mákkal.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: msmarmitelover.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!