Libanoni burgonyasaláta - Egyszerű és nagyszerű

A burgonyát számtalan módon elkészíthetjük, olyan különlegességeket varázsolhatunk belőle, mint például a Hasselback-burgonya vagy éppen a csőben sült krumplipüré, de akár salátának is kiváló. Ezúttal egy ilyen receptet mutatunk!

Hozzávalók

  • 4 közepes burgonya
  • 1 citrom leve
  • negyed csésze aprított petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mogyoróhagyma
  • másfél ek olívaolaj
  • bors

Elkészítés

A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük meg. Közben egy kis tálkában keverjük el a csipet sót, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és a felaprított medvehagymát. Az elkészült burgonyára öntsünk hideg vizet, majd szűrjük le. Tegyük bele egy salátás tálba, szórjunk rá egy kis őrölt borsot, sót, csorgassuk rá az olívaolajat és a citrom levét, végül tegyük rá a hagymás keveréket.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: evaslebanesecooking.com

Oldalak

Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!