Burgonyapüré csőben sülve - Recept
Az egyik legkedveltebb köretet is lehet továbbvariálni, hogy még finomabb legyen. Íme egy variáció...
Hozzávalók
- 80 dkg burgonya
- 15 dkg gépsonka
- 4 db tojás
- 2 dl tej
- 8 dkg vaj
- 10 dkg sajt
Elkészítés
A krumplit pucoljuk meg, kockázzuk fel, és sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt, akkor törjük át, keverjük hozzá a tejet, a vajat és a tojássárgákat. A tojásfehérjét verjük kemény habbá és forgassuk bele a krumplipürébe. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, az aljába tegyük a krumplipüré felét, arra a sonkaszeleteket, és végül takarjuk be a maradék pürével. A tetejére szórjunk reszelt sajtot, és sütőben a sajt pirulásáig süssük.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!