Lekvárrecept tartósítószer nélkül - Szederlekvár

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Hozzávalók
  • 1 kg feketeszeder
  • 25 dkg nyírfacukor

Elkészítés

A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, a hibás szemeket nem használjuk fel. Egy kis vízzel és a nyírfacukorral feltesszük főni. Megvárjuk, amíg felforr a lekvár, és az első rotyogás után azonnal levesszük a tűzhelyről az edényt. Fertőtlenített üvegbe töltjük, egy ujjnyi helyet hagyunk az üveg szájától, az üveget a tetővel légmentesen lezárjuk. A lezárt üvegeket néhány percig állítsuk a fejük tetejére, így elősegíthetjük a vákuum kialakulását.

Minden, amit a lekvárkészítésről tudni kell

Oldalak

Szólj hozzá Te is!