Grillezett csirkés ratatouille
Ha egy könnyű, egészséges nyári vacsorára vágyunk, akkor tökéletes választás ez a zöldségekkel teli és csirkével felturbózott ratatouille, a lecsó francia megfelelője.
Hozzávalók
- 3 ek. extra-szűz olívaolaj
- 3 ek. friss bazsalikom
- 1 szál friss majoranna
- 1 kk. só
- 1 piros pritamin paprika
- 1 kisebb méretű padlizsán
- 1 db közepes méretű cukkini
- 4 db paradicsom
- 1 db közepes méretű vöröshagyma
- 4 db csirkemellfilé
- ¼ kk. paprika
- 1 ek. vörösbor-ecet
Elkészítés
Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletűre. Aprítsuk fel, majd keverjük össze a bazsalikomot, a majorannát és a sót az olívaolajban, majd egy evőkanálnyit tegyünk félre. Vágjuk ujjnyi karikára a padlizsánt, valamint négyfelé a cukkinit, a paradicsomot, a paprikát és a hagymát, majd spricceljük le vagy kenjük be olajjal vékonyan mindegyik oldalukat. Grillezzük oldalanként 5 percig a paprikát, 4 percig a padlizsánt, a cukkinit és 3 percig a paradicsomot, a hagymát, amíg el nem szenesedik helyenként a héjuk. Ha ezzel megvagyunk, tegyük egy nagy edénybe őket és fedjük le fóliával. Dörzsöljük be a csirkemelleket a maradék fűszernövényes olajjal és szórjuk meg borssal, majd grillezzük átsülésig. Ezalatt tegyük át a zöldségeket a vágódeszkára és vágjuk fel őket kis darabokra, majd rakjuk vissza az edénybe és locsoljuk meg a borecettel az elsőként elkészített olajjal. Végén tegyük a csirkét egy tányérra és tálaljuk a zöldségekkel.
Kóstold meg a zöldséges lecsót is!
Fotók: recipe.com