Cseresznyés-kókuszos kétszersült

Unod a szürke hétköznapokat? Ne hagyd, hogy hatalmába kerítsen az egyhangúság, inkább készíts magadnak egy kis kényeztető finomságot. A cseresznyés-kókuszos kétszersült elűzi a kesernyés szájízt, és feltölti az energiáidat.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 20 dkg kétszersült
  • 1 üveg cseresznyebefőtt+leve
  • 2 pohár tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés

Vajazzunk ki egy tepsit, és a sütőt melegítsük elő 220 fokra. A kétszersültekkel rakjuk ki a tál alját, majd locsoljuk meg a cseresznyelé felével és öntsük rá a gyümölcsöket is. A tejfölt keverjük össze a tejjel, a mézzel, a vaníliás cukorral, és öntsük rá. Szórjuk meg kókuszreszelékkel és süssük 20 percen keresztül. Közben a maradék levet forraljuk fel cukorral és fahéjjal, majd sűrítsük össze egy kis keményítős vízzel. Tálaláskor öntsük le vele a sütit, és kiskanállal már ehető is.

Kóstold meg a puncsos-kakaós süteményt is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!