Burgonyasaláta paradicsommal

Ki ne szeretné a klasszikus burgonyasalátákat, amikor a krumpli szinte bármivel tökéletes kompozíciót alkot? Most ismerkedjünk meg szomszédjaink egyik kedvenc verziójával, a bajor burgonyasalátával.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kg közepes krumpli
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db lilahagyma
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg mini paradicsom
  • 1 csokor snidling
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 dl húsleves kockából
  • 6 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál magos mustár
  • fél teáskanál méz

Elkészítés

A burgonyát alaposan mossuk meg, utána főzzük meg héjában. Ha kész van, vegyük ki és pucoljuk meg, majd vágjuk szeletekre. Főzés közben tisztítsuk meg az új- és lilahagymát és vágjuk őket apróra. A szalonnát is szintén vágjuk kisebb darabokra, majd olajon pirítsuk meg. Közben a paradicsomot szeljük ketté, a snidlinget pedig öblítsük le, majd rázzuk szárazra és aprózzuk fel. A tűzön lévő szalonnára öntsük rá a levest, az ecetet, majd keverjük el, és öntsük egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a mustárt és a mézet, majd ízesítsük sóval és borssal. A zöldségeket forgassuk meg ebben a szószban, majd hagyjuk benne állni legalább egy órát. Tálaláskor minden mehet a tányérra!

Ha valami krémesebb salátára vágynál, kóstold meg a currys-joghurtos salátát!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!