Mindegy az, hogy angyalbögyörő vagy nudli – a lényeg, hogy legyen jó lekváros!

Gyerekkorunk egyik kedvenc édes tésztája.

Lekváros nudli

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • kb. 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dkg zsír
  • 2 ek vaj
  • zsemlemorzsa
  • porcukor
  • fahéj
  • lekvár

Elkészítés:

A krumplit megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk, majd ha kihűlt, beleütjük a tojásokat. Sózzuk, majd annyi lisztet szitálunk rá, amennyivel egy jól gyúrható tésztát kapunk. Ebből öklömnyi méretű darabokat vágunk, majd lisztezett felületen kb. 1 centiméter vastagságú hengereket formázunk belőle. A hurkákat 2 centiméteres hosszú nudlikra vágjuk és egyesével megsodorjuk. A nudlikat sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, lecsöpögtetjük és vajon pirított, fahéjas-porcukros zsemlemorzsába forgatjuk. Lekvárral kínáljuk.

További retró ételekért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!