Emlékszel a menzás paradicsomlevesre? Ez a recept pont olyan!

A kánikulában langyosan és hidegen is fogyaszthatod.

Menzás paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1 l paradicsomlé
  • 1 kis zeller
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 csipet őrölt feketebors
  • cukor ízlés szerint
  • betűtészta

Elkészítés:

A lisztből és az olajból világos rántást készítünk, amit felengedünk paradicsomlével. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint cukorral édesítjük, majd a megtisztított hagymát egészben, a zellert pedig kettévágva beledobjuk. A levest fedő alatt kb. 20 percig főzzük, majd a tésztát belefőzve forraljuk tovább. Ha a tészta puha, a leves elkészült. Tészta helyett tehetsz rizst is, de akár „üresen” is elkészítheted. A nyári melegben hidegen fogyasztva kellemes hűsítő étel lehet.

További retró ételekért lapozz a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!