Laskagombás penne - Gomba olaszosan
A tésztás ételeket nem csak azért szeretjük, mert gyorsan elkészülnek, hanem azért is, mert a hibázás lehetősége is majdnem egyenlő a nullával.
Elkészítés
A vizet feltesszük főni a sóval és az olajjal, majd a lobogó vízbe dobjuk a penne tésztát. Kb. 10 perc főzés után a tésztát leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, lecsurgatjuk. A vajat felhevítjük egy serpenyőben, és rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd rányomjuk a fokhagymát is. A laskagombát alaposan megmossuk, felkockázzuk, és a hagymára tesszük. A gombát kissé megpirítjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egyenletesen ráhintjük a lisztet, átforgatjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Alaposan elkeverjük, kissé besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről. Ráborítjuk a tésztát a gombás szószra, és lassú tűzön összeforgatjuk. Miután a szósszal összekevertük a tésztát, azonnal tálaljuk az ételt, mert a tészta megszívja magát a tejszínnel, és ekkor az étel élvezeti értéke jelentősen csökken. Tányérra szedjük, és füstölt, reszelt sajttal megszórjuk.