Fokhagymás camembert szőlővel - A másfajta desszert

Ha desszertről van szó, akkor nem kell mindig valami édesre gondolni. A camembert szőlővel rendkívül ízletes egy laktató ebéd vagy vacsora után.
Hozzávalók:
- 4 db kisebb camembert sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 9 kiskanál olívaolaj
- 4 evőkanál fehérbor
- 50 dkg szőlő
- őrölt bors, só
- vaj
Elkészítés:
Négy kisebb alufólia lapot tépünk, kosarat formázunk belőle, majd 1-1 kiskanál olívaolajat teszünk bele. Ráfektetjük a sajtkorongokat az alufóliára, majd 1-1 gerezd fokhagymát tűzdelünk bele összevágva. Meglocsoljuk 1-1 evőkanál borral, borsozzuk, sózzuk, majd becsomagolva közepes fokozatra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A maradék 5 percben a tetejéről lebontjuk a fóliát, hogy szép színt kapjon.
A szőlőszemeket félbevágjuk, magjukat kikaparjuk. Olvasztott vajon megfuttatjuk.
Érdemes hozzá friss kenyeret és fehérbort fogyasztani.
Szerző: Azaleia




























