Recept

Palócleves – laktató, isteni, magyaros és nagyon zöldbabos

Nem nagy ördöngösség elkészíteni.

Palócleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 30 dkg zöldbab
  • 20 dkg krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek finomliszt
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 3 babérlevél
  • 1 kk őrölt kömény
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, belezúzzuk a fokhagymát is, majd lehúzva a tűzről, hozzákanalazzuk a pirospaprikát. A kockákra vágott húst rádobva visszatesszük főni a sóval, a borssal, a babérlevéllel és a köménnyel, majd ha megpuhult, beledobjuk a felkockázott krumplit és a zöldbabot is, a végén pedig az egészet felöntjük vízzel. Ha minden puha, hőkiegyenlítéses módszerrel, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ízlés szerint friss petrezselyezölddel és kaporral is ízesíthetjük.

További laktató leves receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: levesbaro.blog.hu

Oldalak

Recept
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!