Palócleves – laktató, isteni, magyaros és nagyon zöldbabos
Nem nagy ördöngösség elkészíteni.
Palócleves
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 30 dkg zöldbab
- 20 dkg krumpli
- 2 dl tejföl
- 1 ek finomliszt
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk pirospaprika
- 3 babérlevél
- 1 kk őrölt kömény
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, belezúzzuk a fokhagymát is, majd lehúzva a tűzről, hozzákanalazzuk a pirospaprikát. A kockákra vágott húst rádobva visszatesszük főni a sóval, a borssal, a babérlevéllel és a köménnyel, majd ha megpuhult, beledobjuk a felkockázott krumplit és a zöldbabot is, a végén pedig az egészet felöntjük vízzel. Ha minden puha, hőkiegyenlítéses módszerrel, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ízlés szerint friss petrezselyezölddel és kaporral is ízesíthetjük.