Palócleves – laktató, isteni, magyaros és nagyon zöldbabos

Nem nagy ördöngösség elkészíteni.

Palócleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 30 dkg zöldbab
  • 20 dkg krumpli
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek finomliszt
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • 3 babérlevél
  • 1 kk őrölt kömény
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A felaprított hagymát olajon megdinszteljük, belezúzzuk a fokhagymát is, majd lehúzva a tűzről, hozzákanalazzuk a pirospaprikát. A kockákra vágott húst rádobva visszatesszük főni a sóval, a borssal, a babérlevéllel és a köménnyel, majd ha megpuhult, beledobjuk a felkockázott krumplit és a zöldbabot is, a végén pedig az egészet felöntjük vízzel. Ha minden puha, hőkiegyenlítéses módszerrel, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ízlés szerint friss petrezselyezölddel és kaporral is ízesíthetjük.

További laktató leves receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: levesbaro.blog.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!