A tökéletes Lajcsi szelet: a süti, ami végigkísérte gyerekkorunkat

Ez a puncsos-vaníliakrémes süti igazi régiségnek számít, de máig nem sikerült megunni. Elhoztuk a híres Lajcsi szelet receptjét.

Hozzávalók

A tésztához

  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek méz
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 40 dkg finomliszt

A krémhez

  • 2 cs puncsos pudingpor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin (lágy)
  • 20 dkg porcukor
  • 1 l tej

A csokimázhoz

  • 10 dkg tortabevonó
  • 3 ek napraforgó olaj

Lajcsi szelet elkészítése

A tészta alapanyagait a liszten kívül gőz felett öt percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Három lapot sütünk, 15 perc alatt 200 fokon. Közben elkészítjük a krémet is. Az 1 l tejet kettévesszük, a puncsosat és a vaníliásat is fél-fél literrel megfőzzük, majd lehűtjük őket. A lágy margarint a porcukorral habosra keverjük, ezt is elfelezzük és mindkét pudinghoz hozzáadjuk. A lapokra rákenjük a krémet, az egyikre vaníliásat, a másikra a puncsosat. A tetejét csokimázzal bevonjuk, amihez a tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, étolajjal elkeverjük és megkenjük vele a tészta tetejét.

Lapozz a lisztmentes répatorta és Erzsébet királynő kedvenc sütijének receptjéért is!

Fotó: Edesillatokakonyhabol.blogspot.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!