Túró rudi házilag: így készül a magyarok kedvenc édessége otthon

Ha elkészíted otthon, soha többé nem veszel majd boltban, ezt garantáljuk. Mutatjuk a túró rudi receptjét.

Hozzávalók

  • 30 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek vanília kivonat
  • 4 tk zselatin
  • 5 ek porcukor
  • 25-30 dkg étcsokoládé
  • víz

Túró rudi elkészítése

1. A túrót tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a porcukrot és a vanília kivonatot. Beáztatjuk a zselatint kb. fél dl vízbe és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezután megolvasztjuk és összedolgozzuk a túróval. A masszát 1 órára hűtőbe tesszük, majd ha lejárt az idő, akkor egy celofán segítségével rudakat formázunk belőle.

2. Ezt követően zsírpapíros tálcára helyezzük a rudakat és betesszük őket a fagyra kb. 5-10 percre, hogy megdermedjenek. Amíg pihennek, elkezdjük megolvasztani az étcsokit (tejcsokit is lehet használni, ha valaki azt jobban szereti), amit majd temperálunk, hogy a bevonat roppanós legyen.

3. Egy deszkára sütőpapírt helyezünk és teáskanál segítségével olyan hosszú csoki csíkokat húzunk, amilyen hosszúak a túró rudak. A csíkokra ráültetünk egy-egy rudat (ez lesz a "talpa"). Az étcsokit megolvasztjuk kb. 40 fokosra, majd hideg vízben visszahűtjük 27 fokosra. Ezután újramelegítjük 32 fokosra és rátönjük a rudakra, amik aztán mehetnek a hűtőbe fogyasztásig.

Lapozz a vaníliás krémtúró és pár szuper húsvéti desszert receptjéért is!

Fotó: Eletmodszer.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!