Kürtőskalács házilag - Hamisítatlan téli kedvenc
Ha szereted a kürtőskalácsot, de eddig nem mertél otthon hozzáfogni elkészíteni, akkor épp itt az ideje! Mutatunk hozzá egy szuper receptet!
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 8 ek cukor (ízlés szerint keverhetünk hozzá fahéjat, reszelt diót)
- 2,5 dl tej
- 1 tojás + 2 tojássárgája
- 1 dkg élesztő
- só
Elkészítés
Az élesztőt futtassuk fel, majd keverjük el a tojással, a tojások sárgájával, a liszttel, 8 dkg felolvasztott vajjal, 6 evőkanál cukorral és egy csipet sóval. Gyúrjuk tésztává, majd ha félig megkelt, szedjük szét nagyobb darabokra. Lapítsuk ezeket szét és sodorjuk ujjnyi vastagságúra. A tésztát tekerjük fel a sütőfára, kenjük meg vajjal, forgassuk meg a cukorban (vagy ízlés szerint fahéjban, reszelt dióban) és a parázs felett forgatva süssük meg. Ha kicsit megpirult, kenjünk rá még egy kicsit a maradék vajból. Amint rákaramellizálódott a cukor, vegyük le óvatosan a tartóról.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!