Könnyű krémkaramell házilag - Mennyei finomság

Ha egy isteni, könnyed desszertre vágysz, készítsd el a következő receptet! Nem a legegyszerűbb édesség, de megéri a fáradságot! Íme!

Hozzávalók

  • 80 g + 5 g cukor
  • 1 tojás + 4 tojássárgája
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • csipet só

Elkészítés

Az 5 gramm cukrot karamellizáljuk, majd vegyük le a tűzről és öntsük ki kis tálkák aljára. A tejszínt a tejjel kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét. Ha összeforrt, vegyük le a tűzről, hagyjuk, hadd hűljön le kissé, majd ehhez adjuk a tojások sárgájával, a tojással és a csipet sóval elkevert cukrot. Keverjük el, szűrjük le és öntsük bele a tálkákba, a karamellre. A tepsit béleljük ki egy konyharuhával, erre tegyük a tálkákat, majd öntsünk bele vizet. 120 fokos sütőben gőzöljük nagyjából 90 percig. Ha elkészült, hagyjuk, hadd hűljön ki az édesség, és tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap borítsuk ki tányérra a tálkák tartalmát és máris fogyaszthatjuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: heatherhomemade.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!