3 izgalmas hely Budapesten, ahol különleges finomságokat kóstolhatsz

Nem vitatjuk: a tél remek alkalom az otthon, meghitten töltött estékhez. Ennek ellenére nincs olyan, aki ne vágyna néha a nyári nyüzsgés hangulatára, egy jó társaságban, beszélgetés közben elfogyasztott különleges koktélra, vacsorára, esetleg süteményre. A hideg hónapok nagyszerű lehetőséget kínálnak a gasztrokalandokhoz és bizony Budapesten mindig van mit felfedezni. Most három feledhetetlen helyet, élményt ajánlunk!

Hollywoodi csábítás a város felett

Nem hazudunk, ha azt mondjuk, az egyik kedvenc helyünk Budapesten a High Note SkyBar, amely az impozáns Aria Hotel tetején található. Mi itt a szerkesztőségben igazán szerencsések vagyunk, ugyanis télen és nyáron is volt már alkalmunk meglátogatni ezt a gyönyörű bárt. Nemcsak a környezet - a Bazilika és a városközpont közelsége - teszi különlegessé, hanem az itt készülő különleges koktélok és bárételek is. A legújabb, őszi-téli fine drinking tematikus menüt a mozitörténelem nagyjai ihlették, amelyet nemrég mi magunk is megízlelhettünk.

Hollywood csillogása a koncepció szerint 8 koktélba, 6 bárételbe és 2 desszertbe fogalmazva elevenedik meg. Kövér Gergely chef, Szabó Zsuzsanna cukrászséf, Mihály Richárd és Gózon Péter bármenedzserek, valamint hat bártender összesen 16 önálló tételt álmodott meg az étel- és itallapra, amelyek mindegyike egy-egy ikonikus film gasztronómiai interpretációja.

Közös bennük, hogy jellemzően olyan technológia és alapanyagok felhasználásával készülnek, amelyek Magyarországon újdonságnak számítanak: az italok savanyítását citrom és lime helyett acidokkal érik el, és egy különleges kísérlet keretében pezsgő nélkül kevernek pezsgő alapú, alkoholos koktélt. A bár csapata a menü tálalásába interaktív módon olykor a vendégeket is bevonja, valódi élménnyé emelve ezzel a filmművészet jegyében elköltött bárvacsorát. A miliő sem mindennapi: a tetőteraszra Varró Zoltán Gold Key Award-díjas dizájner Hollywood aranykorát idéző dekorációt tervezett vörös szőnyeggel, rendezői székekkel, fotólámpákkal, sminkasztallal.

Ezek után szinte garantált, hogy kedvet kapunk a moziélményhez. Szerencsére nem is kell messzire menni, ugyanis a szálloda mozi minőségű vetítőterme, a Teatro Aria március végéig minden kedden hollywoodi klasszikusokat, magyar és nemzetközi sikerfilmeket vetít a Cirko Filmmel és a Magyar Nemzeti Filmarchívummal együttműködve.

Budapest romantikája

A főváros számtalan stílusú vendéglátóhellyel várja a látogatókat, melyek között szerepel igazán modern, lendületes, illetve egy kicsit klasszikusabb, hagyományőrző hangulatú étterem is. Mi a közelmúltban utóbbit is kipróbálhattuk, hiszen volt szerencsénk egy fantasztikus ebédhez a Városliget Café & Restaurant anno 1895-ben.

A romantikus hangulatú, unikális panorámával rendelkező hely a békebeli idők otthonos atmoszféráját és ízeit kínálja a vendégeknek - legyen szó épp egy üzleti találkozóról, meghitt vacsoráról, baráti kávézásról vagy épp felhőtlen ünneplésről a családdal. Az ember itt valóban szinte "otthon" érezheti magát, eltölthet pár nyugodt órát, miközben megkóstolhatja és élvezheti a különleges étlap tradicionális fogásait, mindezt megfűszerezve lenyűgöző kilátással a Városligeti tóra, a Műjégpályára, valamint a Vajdahunyad várára. A tökéletes légkörhöz az élő gitárzene is hozzájárul, mely még inkább feldobja az egyébként is kellemes élményt.

A hely chefje, Dobosy József kreativitását és az ételek gondos elkészítésének módját anno nagymamája konyhája ihlette. A családi hagyományok megteremtették az alapot, a tanult trükköket pedig a mai napig kamatoztathatja a szakmában. A régi idők emlékeit eleveníti meg az összeállított étlap, melynek elemei senki számára nem ismeretlenek.

A menüsor a századfordulós polgári pesti gasztronómia világát idézi, a széles választék pedig nem csupán a hazai, hanem a külföldi látogatóknak is kedvez. A kedvcsináló, ínyenc előételek, hagyományos főfogások és ellenállhatatlan desszertek mind kiváló minőségű alapanyagokkal készülnek, így bátran kijelenthetjük, hogy aki betér az étterembe, elégedetten távozik. Tudjuk, hiszen ez velünk sem volt másképp.

Évszakok ízei olaszosan

Nem ismerünk nagyon olyan embert, aki ne szeretné az olasz konyhát. Ki tudna ellenállni egy finom tésztának, pizzának, ínyenc salátának vagy épp autentikus tiramisunak? Ha ezek mellé pedig pluszban még jó hangulat és izgalmas helyszín is társul, akkor nyert ügyünk van.

A budapest két nagy plázájában - az Allee-ban és a Corvinban - található Buono Bistro kifogástalan választás azoknak, akik részesei szeretnének lenni a valódi dinamikus, magával ragadó itáliai életérzésnek. Az étterem jellegzetessége, hogy mindig az adott évszaknak megfelelő, friss alapanyagokat felhasználva készülnek a finom, valamint egészséges fogások.

Nem olyan rég mi is jártunk a vendéglőben, ugyanis egy különleges étlapbemutató keretében debütáltak a Bistro téli ízei. Igazi kulináris élményben volt részünk, hiszen ötfordulós menüsort kóstolhattunk végig, és kijelenthetjük, hogy a repertoárban tényleg helyet kapnak az eredeti olasz gasztronómia legkedveltebb elemei és alapanyagai, némi csavarral fűszerezve. Az ételeket mindig gondosan elkészítve és kreatívan tálalják, így nem csak a szájnak, de a szemnek is ingere az összes fogás.

Az itáliai konyha szerelmesei válogathatnak az aktuális szezonális és tradicionális ajánlatok között, akik pedig némi extra programra is kaphatók, azokat egy nem mindennapi fotósarok várja az étteremben. Egészen karácsonyig van lehetősége bárkinek ünnepi képet készíteni étkezés előtt vagy után, így az élményt ilyen formában is magunkkal tudjuk vinni.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!