Ha már unod a fagyasztott pizzát – 4 különleges ételszállító szolgáltatás Budapesten

A koronavírus-járvány miatt rengetegen kezdtek otthonról dolgozni. Ez a fajta home office munka a legtöbbünk számára nem jelenti azt, hogy ellazázhatjuk a hétköznapokat és belefér az időnkbe összerittyenteni egy háromfogásos ebédet – pláne, ha több éhes száj is van a családban. Persze egy darabig kihúzza az ember mirelit pizzán vagy szendvicsen, ami gyors és egyszerű, de aztán elkezd vágyni a változatos fogásokra és a minőségi ízekre. Erre fókuszálva több szolgáltatás is indult, amelyek közül van olyan is, amit ki is próbálhattunk. Mutatunk néhány nekünk szimpatikus lehetőséget!

Minimális főzés, maximális élvezet

Izgalmas újítással jelentkezett a népszerű Központ deli: webshopjukban profi séfek által összeállított menüből válogathatunk, amelyek előkészítve, szuvidálva jutnak hozzánk, vagyis adagonként vákuumcsomagolva, majd hőkezelve. Az ételeket a direkt erre a célra használt csomagolásban pár perc alatt 60-70 fokos vízben kell felmelegíteni és már tálalhatjuk is. Az így érkező finomságok – a hagyományos kiszállítással ellentétben – nem veszítenek minőségükből, nem éri őket semmilyen külső szennyeződés. Sőt, mi több: menüt több napra - vagy akár egy hétre - előre megrendelhetjük, ugyanis a csomagolásnak hála az ételek minőségromlás nélküli eltarthatóak.

Nekünk is volt lehetőségünk kipróbálni ezt a különleges szolgáltatást és valóban igazán minőségi, friss és nem utolsó sorban nagyon finom ételt varázsoltunk így az asztalunkra.

Íme az előtte-utána fotó:

Kenyeret és kovászt

Ha végigpörgetjük a Facebookunkat, biztosak lehetünk benne, hogy minden egyes alkalommal találkozunk néhány frissen sült kenyérrel, kiflivel vagy épp kaláccsal. A karantén sokakból kihozta az instant péket, persze annak függvényében, mit sikerült szereznie a boltban: lisztet, élesztőt, ne adj’ Isten, egyiket sem. Budapest egyik legkülönlegesebb és legszerteágazóbb kínálattal rendelkező péksége háromból két esetre kínál megoldást, A belvárosban található Arán Bakery a #maradjotthon mozgalom jegyében nemrég elindította webshopját, ahonnan finomabbnál finomabb kenyereket és pékárukat rendelhetünk házhoz (vagy vehetünk át a boltban). Ha azonban mindenképpen a saját kezünkkel készült kenyérbe harapnánk inkább reggelente, a rendelésünkhöz kérhetünk egy adag kovászt is, méghozzá ingyen, így pedig mire elfogy a megrendelt pékáru, süthetjük is a saját cipónkat. És még az élesztőért sem kell közelharcot vívnunk a boltban ezentúl.

Mozdulj ki a négy fal között!

Korábban – jó esetben - sokszor kívántuk, hogy bárcsak több időt tölthetnénk a párunkkal egész nap pizsamában, ám valószínűleg nem épp így képzeltük el a dolgot. A helyzet persze a kapcsolatokra is rányomja a bélyegét: elmaradnak a közös séták, a romantikus randik, a meghitt vacsorák a kedvenc éttermünkben. A Vintage Garden új szolgáltatásának hála azonban nem kell lemondanunk az otthoni romantikázás ötletéről, ugyanis „Szombat esti randi csomagot” kínálnak a szerelmeseknek. „Szombat esti randi csomagunkat házhoz szállítjuk Nektek! Annyi csak a teendőtök, hogy megrendelitek, követitek az utasításokat és jól érzitek magatokat együtt!” – írják Instagram oldalukon. Ráadásul két opció közül is választhatunk: ha közösen főzős randira vágyunk, ők az előkészített alapanyagokat szállítják az ajtónkig, viszont ha csak az ízek és a helyzet élvezetére készülünk, meg is főzik nekünk a finomságokat. Arról nem is beszélve, hogy végre itt a lehetőség, hogy ledobjuk az elnyűtt cicanadrágot, mackóalsót és kicsípjük magunkat újra.

#bulizzotthon

A karantén alatt lassan már egy sima bevásárlás is olyan izgalommal tölt el sokunkat, mintha szórakozni indulnánk. A járvány miatt Budapest központi találkozóhelye, a Gozsdu Udvar is teljesen elnéptelenedett: az egykor tömött, jóízű beszélgetésektől hangos éttermekben és bárokban sosem látott csend ül. Ez persze nemcsak minket, vendégeket érint rosszul, hanem a város szívét életben tartó vendéglátósokat is. Így többen összefogtak, hogy sikeresen induljanak harcba saját túlélésükért: a karantén ideje alatt házhoz rendelhetjük tőlük kedvenc fogásainkat vagy egy – egy háztartásban élőkkel csapott - házibuli szükséges „összetevőit”. A Mátka Budapest étteremből például ínycsiklandó, magyaros, mégis modern fogások kerülhetnek az asztalunkra, míg a Klikk Bistrobárból burgert vagy ropogós pizzát is rendelhetünk, ami jól kiegészítheti party csomagjaikat is.

Sőt, a két étterem #jólleszek kampányuk keretében az egészségügyi ellátásban dolgozókat is segíti:

Hihetetlen, mennyiféleképpen el lehet készíteni!

Leadfotó: Femcafe.hu, Arán Bakery, Vintage Garden, Mátka

Oldalak

Szólj hozzá Te is!