Köret különlegesség: Sóban sült rozmaringos krumpli

A krumpli az egyik legismertebb és legkedveltebb köretféle, ám sokszor a megszokott elkészítési mód helyett érdemes kísérletezni, új ízvilágokat kipróbálni. Következzen a különleges sóban sült krumpli receptje!

Hozzávalók:
1 kg durva tengeri só
6 nagy krumpli alaposan megtisztítva
6 evőkanál vaj
2 evőkanál apróra vágott friss rozmaring


Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 200C (400F) fokra.
2. Egy 20 x 30 centis tepsi aljára szórjuk a sót 2,5 centiméteres vastagságba, majd fészkeljük bele a burgonyákat. A maradék sót öntsük a krumplik tetejére.
3. Süssük megközelítőleg 30 percig a sófészekben, majd böködjük meg, hogy mennyire sült át. Ha túl kemény lenne süssük tovább, majd ismét teszteljük.
4. Közben olvasszuk fel a vajat mikrohullámú sütőben, amihez keverjünk hozzá egy evőkanálnyi rozmaringot.
5. A már nagyjából megsült burgonya tetején készítsünk egy kis rést, amibe öntsünk a rozmaringos vajból. Szórjunk egy csipetnyi sót a résbe, majd hintsük rá a maradék rozmaringot.
6.Tegyük vissza pár percre a sütőbe, majd tálalhatjuk is.

A képek forrása a www.familystylefood.com

Oldalak

Lifestyle
Kiadós volt az ebéd, finom a koktél, de elfogyott az idő - az édesanyának nem akármilyen ötlete támadt.
Lifestyle
Megható történet járja körbe a világot: a főszereplő egy átlagos anyuka, átlagos gondokkal. Ami történt, az viszont meseszerű.
Lifestyle
A TWN.hu cikke szerint ismét egy tanulmány készült, ami bebizonyította: a férfiak a szőke nőkre buknak. Kivéve, ha feleséget keresnek.