Könnyű kínai csirke - Villámgyorsan elkészül

Érdemes néha egy-két keleties jellegű fogással feldobni a mindennapjainkat. Ha azt gondoltad, ezeket túl bonyolult elkészíteni, tévedsz! Mutatunk egy villámgyors receptet!

Hozzávalók

  • 2 bőr nélküli kicsontozott csirkemell
  • olaj

A szószhoz

  • 4 ek szójaszósz
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek cukor
  • 1 szeletelt diónyi gyömbér

Elkészítés

Serpenyőben, egy kis olajon süssük meg a csirkét. Akár grillezhetjük is, a lényeg, hogy átsüljön. Vágjuk kis darabokra, majd tegyük félre. A szósz hozzávalóit keverjük el egy tálkában, és lassú tűzön sűrítsük be. Ha nem szeretjük a gyömbért, ki is vehetjük a szószból. Tálaláskor locsoljuk meg a csirkét a szósszal, rizzsel kínáljuk, és ha kedvünk tartja, mogyoróhagymával is díszíthetjük.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: tastygardener.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!