Klasszikus túrógombóc recept: Laktató és szupergyors finomság

Egyik nagy kedvencünk desszertként és főételként is megállja a helyét, ráadásul hihetetlenül gyorsan elkészül. Mutatjuk, hogy csináld!

Túrógombóc - Hozzávalók:

  • 40 dkg túró
  • 5 dkg lágy margarin
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál liszt
  • cukor ízlés szerint
  • körülbelül 10 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Egy nagy fazékban vizet forralunk egy evőkanál sóval. Amíg a víz felforr, addig a túrót, a margarint, a búzadarát, a lisztet, 4-5 evőkanál cukrot (ízlés szerint, ki mennyire édesszájú) és a zsemlemorzsa felét összegyúrjuk. Vizes kézzel körülbelül diónyi golyókat formázunk a masszából, és a lobogó vízbe tesszük őket, majd mérsékeljük a hőfokot, hogy a víz épp csak gyöngyözzön. Egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a maradék zsemlemorzsát, majd a tűzről levéve csomómentesre keverjük az olajjal, és megcukrozzuk. Ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, kivesszük őket, és megforgatjuk a cukros zsemlemorzsában.

Gyümölcsöntettel, dzsemmel vagy cukorral és vaníliás cukorral ízesített tejföllel tálaljuk.

Még két laktató desszertért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!