Klasszikus túrógombóc recept: Laktató és szupergyors finomság
Egyik nagy kedvencünk desszertként és főételként is megállja a helyét, ráadásul hihetetlenül gyorsan elkészül. Mutatjuk, hogy csináld!
Túrógombóc - Hozzávalók:
- 40 dkg túró
- 5 dkg lágy margarin
- 2 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál liszt
- cukor ízlés szerint
- körülbelül 10 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál só
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Egy nagy fazékban vizet forralunk egy evőkanál sóval. Amíg a víz felforr, addig a túrót, a margarint, a búzadarát, a lisztet, 4-5 evőkanál cukrot (ízlés szerint, ki mennyire édesszájú) és a zsemlemorzsa felét összegyúrjuk. Vizes kézzel körülbelül diónyi golyókat formázunk a masszából, és a lobogó vízbe tesszük őket, majd mérsékeljük a hőfokot, hogy a víz épp csak gyöngyözzön. Egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a maradék zsemlemorzsát, majd a tűzről levéve csomómentesre keverjük az olajjal, és megcukrozzuk. Ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, kivesszük őket, és megforgatjuk a cukros zsemlemorzsában.
Gyümölcsöntettel, dzsemmel vagy cukorral és vaníliás cukorral ízesített tejföllel tálaljuk.