Recept

Elő a befőttesüveggel! Fél óra alatt elkészítheted a család kedvenc kovászos uborkáját

Ezzel a recepttel nem vallhatsz kudarcot.

Kovászos uborka

Hozzávalók:

  • 3 kg közepes, kovászolni való, fürtös uborka
  • 2 csokor kapor
  • 1 fej fokhagyma
  • kenyér
  • 3 ek só
  • víz

Elkészítés:

A vizet feltesszük forrni a sóval. A kaprot egy 5 literes üveg aljára fektetjük. Az uborkát megmossuk, mindkét végét levágjuk, hosszában bevágjuk, majd szorosan egymás mellé állítva az üvegbe sorakoztatjuk. A megpucolt fokhagymagerezdeket az uborkák közé dugjuk, és az idő közben felforrt sós vízzel felöntjük addig, hogy teljesen ellepje az uborkákat. Mehet rá még kapor, a végén pedig az üveget „lezárjuk” a kenyérszeletekkel, majd tányérral lefedve napos helyre tesszük. Érdemes egy tálat is az üveg alá tenned, mert a lé kifolyhat az üvegből. Ha a kovászos uborkánkat jól süti a nap, akkor 3-4 nap múlva már ehetjük is. Amíg el nem fogy, tartsuk hűtőben!

Kovászos uborka rántva vagy a levesbe? Lapozz, mutatjuk a recepteket!

Fotók: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
Sok minden derült ki a magyarok vásárlási szokásairól az utóbbi időben. Abban is biztosak lehetünk, hogy a saját márkás termékek nem rosszabbak, mint a drágább társaik.
Sztárok
Az 1944-es születésű színművész Bornemissza Gergely szerepét alakította Várkonyi Zoltán nagyszabású regényadaptációjában, az Egri csillagokban (1968), de emellett számos más emlékezetes szerepben is...
Lifestyle
A tasteatlas.com nevű angol gasztroportál évente közzéteszi, hogy az egyes országokban mely helyi különlegességekért bolondulnak a külhoniak. Lássuk az idei magyar toplistát!