Elő a befőttesüveggel! Fél óra alatt elkészítheted a család kedvenc kovászos uborkáját
Ezzel a recepttel nem vallhatsz kudarcot.
Kovászos uborka
Hozzávalók:
- 3 kg közepes, kovászolni való, fürtös uborka
- 2 csokor kapor
- 1 fej fokhagyma
- kenyér
- 3 ek só
- víz
Elkészítés:
A vizet feltesszük forrni a sóval. A kaprot egy 5 literes üveg aljára fektetjük. Az uborkát megmossuk, mindkét végét levágjuk, hosszában bevágjuk, majd szorosan egymás mellé állítva az üvegbe sorakoztatjuk. A megpucolt fokhagymagerezdeket az uborkák közé dugjuk, és az idő közben felforrt sós vízzel felöntjük addig, hogy teljesen ellepje az uborkákat. Mehet rá még kapor, a végén pedig az üveget „lezárjuk” a kenyérszeletekkel, majd tányérral lefedve napos helyre tesszük. Érdemes egy tálat is az üveg alá tenned, mert a lé kifolyhat az üvegből. Ha a kovászos uborkánkat jól süti a nap, akkor 3-4 nap múlva már ehetjük is. Amíg el nem fogy, tartsuk hűtőben!