Káposztalepény – egy filléres finomság leves után vagy uzsonnára

Egyszerű, mégis nagyszerű, laktató étel.

Káposztalepény

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej káposzta
  • 3 tojás
  • 10-12 dkg liszt
  • bors
  • egy csipet őrölt fűszerkömény
  • olaj

Elkészítés:

A megmosott káposztát lereszeljük, meghintjük sóval, és 10-15 percig állni hagyjuk. Ezután kicsavarjuk a levét, majd forró serpenyőben, olajon megpirítjuk. Ha kihűlt, tálba tesszük és hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, majd sózzuk, borsozzuk és egy csipetnyi köményt is teszünk bele. A masszát alaposan átkeverjük, ami akkor jó, ha lágy, de nem túl folyós. A masszából kanálnyi adagokat teszünk kevés forró olajba, lelapogatjuk, majd a lepények mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Fokhagymás tejföllel és friss petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.

További zöldséges lepény receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!