Egy gyors nyári fogás a hétvégére: Kakukkfüves, csirkés-gombás rizottó

Nem kell órákig állnod a konyhában egy isteni ebédért.

Kakukkfüves, csirkés-gombás rizottó

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizottó rizs
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 l zöldségalaplé
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

Egy fej vöröshagymát apró kockákra vágunk, majd forró olívaolajon üvegesre pároljuk. A csirkemellet és a gombát felcsíkozzuk, és rádobjuk a hagymára. Ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel és bazsalikommal fűszerezzük, majd az egészet puhára pároljuk. A maradék vöröshagymát és a 3 gerezd fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Ráöntjük az átöblített és lecsepegtetett rizottó rizst, amit nagy lángon fehéredésig pirítunk, majd mérsékelve alatta a tüzet hozzáöntjük a száraz fehérbort. Miután az alkohol elpárolgott belőle, merőkanalanként hozzáadagoljuk a zöldségalaplét is, és kevergetve összeforraljuk. Miután a rizs felszívta a folyadékot, hozzáöntjük a következő adag alaplét, a folyamatot pedig addig ismételjük, amíg az összes el nem fogy. A legvégén a rizshez keverjük a fűszeres gombás csirkét és a vajat. Fedő alatt néhány percig pihentetjük. Még melegen, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

További két rizottó receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!