Sárgabarackos mandulapite - Egy könnyű, édes finomság a meleg nyári napokra
Az ízek fúziója egyszerűen isteni ennél a süteménynél.
Sárgabarackos mandulapite
Hozzávalók:
- 6 dkg olvasztott vaj
- 5 db tojás
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- 4 ek őrölt mandula
- 4 db nagyobb sárgabarack
- 2 ek víz
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval és a fele cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákhoz hozzáöntjük a vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot, fehéredésig felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a mandulát, a langyos olvasztott vajat, alaposan összekeverjük, majd a tojásfehérjehabból veszünk egy keveset, és fellazítjuk vele a tésztát, végezetül apránként benne a habot körkörös, laza mozdulatokkal elkeverjük. Egy piteformát kikenünk vajjal, meghintjük liszttel, a tésztát pedig a formába öntjük. Elsimítjuk, a felezett sárgabarackokkal díszítjük a tetejét. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk langyosra hűlni, aztán porcukorral megszórjuk a tetejét és tálaljuk.