Sárgabarackos mandulapite - Egy könnyű, édes finomság a meleg nyári napokra

Az ízek fúziója egyszerűen isteni ennél a süteménynél.

Sárgabarackos mandulapite

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Hozzávalók:

  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 4 ek őrölt mandula
  • 4 db nagyobb sárgabarack
  • 2 ek víz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval és a fele cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákhoz hozzáöntjük a vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot, fehéredésig felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a mandulát, a langyos olvasztott vajat, alaposan összekeverjük, majd a tojásfehérjehabból veszünk egy keveset, és fellazítjuk vele a tésztát, végezetül apránként benne a habot körkörös, laza mozdulatokkal elkeverjük. Egy piteformát kikenünk vajjal, meghintjük liszttel, a tésztát pedig a formába öntjük. Elsimítjuk, a felezett sárgabarackokkal díszítjük a tetejét. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk langyosra hűlni, aztán porcukorral megszórjuk a tetejét és tálaljuk.

További két sütemény receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Úgy tűnik, Kamilla királyné már rég nem csupán a háttérből figyeli a királyi udvar működését: ő az, aki sokszor irányít, és olyan feltételeket szab, amelyeket olykor a személyzet is ledermedve...
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.