Sárgabarackos mandulapite - Egy könnyű, édes finomság a meleg nyári napokra

Az ízek fúziója egyszerűen isteni ennél a süteménynél.

Sárgabarackos mandulapite

Hozzávalók:

  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 4 ek őrölt mandula
  • 4 db nagyobb sárgabarack
  • 2 ek víz
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket csipet sóval és a fele cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájákhoz hozzáöntjük a vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot, fehéredésig felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a mandulát, a langyos olvasztott vajat, alaposan összekeverjük, majd a tojásfehérjehabból veszünk egy keveset, és fellazítjuk vele a tésztát, végezetül apránként benne a habot körkörös, laza mozdulatokkal elkeverjük. Egy piteformát kikenünk vajjal, meghintjük liszttel, a tésztát pedig a formába öntjük. Elsimítjuk, a felezett sárgabarackokkal díszítjük a tetejét. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk langyosra hűlni, aztán porcukorral megszórjuk a tetejét és tálaljuk.

További két sütemény receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!