Jeges málnás zöld tea házilag - Ez az idei nyár slágere

Nyáron, meleg időben tudjuk mennyire fontos a folyadék utánpótlás, de unalmas mindig vizet inni. A túlcukrozott, és a szénsavas üdítők azonban nem egészségesek nagy kánikulában, ezeket váltsuk inkább ki természetes, házi jeges teával. De hogyan lesz a jeges teánk nem csak egészséges, hanem ízletes is? Néhány alapszabályt érdemes betartani, lássuk, mik ezek!

Jó alapanyag

Fontos a jó alapanyag, a minőségi tea, hiszen ha gyenge minőségű teát még hígítunk is, ízetlen lesz az italunk.

Dupla mennyiség

Erősebb teára lesz szükségünk, mint forró tea esetében, így használjunk dupla mennyiségű tealevelet, hiszen végül fel fogjuk hígítani: egy csészényi vízhez használjunk 2-3 teáskanálnyit.

Áztassuk

Forrázzuk le, majd hagyjuk állni néhány percig. Itt is növelni kell az áztatási időt a forró teázáshoz képest, hogy erősebb, karakteresebb teát kapjunk: fekete vagy zöld teát 3-4 percig, rooibost 5-8 percig, gyümölcsteát viszont 10-15 percig érdemes áztatni.

Tegyünk bele mézet

Szűrjük le és ízesítsük kevés mézzel. Még akkor is érdemes kicsit édesíteni, ha egyébként forrón, cukor nélkül szeretjük a teát, különben hidegen íztelen lesz: egy evőkanál méz elegendő egy 2 literes kancsóhoz.

Hagyjuk hűlni

Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni 30-60 perc alatt. Öntsük át a sűrű teát egy dekoratív üvegkancsóba (kb. 1,5 – 2 literesbe), öntsük fel hideg vízzel, kevés bodza vagy málnaszörppel, és tegyük a hűtőszekrénybe 2-3 órára. Ha szörpöt is használunk, a mézet elhagyhatjuk, hiszen a szörp fogja édesíteni.

Jégkocka

Tálaláskor tegyünk a poharakba néhány jégkockát és erre öntsük rá a hideg teát. Díszíthetjük gyümölcsökkel, mentalevéllel, citromfűvel vagy citromkarikákkal.

A következő oldalon elolvashatod kedvenc jeges tea receptemet, lapozz!

Fotó: gatherforbread.com

Oldalak

  • 1
  • 2