Brit bolognai, ahogyan Jamie Oliver készíti – Íme az eredeti recept
Két hozzávaló és a tálalás miatt egészen más, mint a hagyományos olasz recept, mégis megéri kipróbálni, ha valami teljesen új fogást próbálnál ki – a különleges ízvilág garantált, az étel pedig az éppen ma 46 éves sztárséf egyik legnépszerűbb receptje.
Jamie Oliver brit bolognaija
Hozzávalók:
- 400 g vegyes zöldség (hagyma, sárgarépa és zeller)
- 250 g csiperke
- 500 g sovány darált marha- vagy sertéshús
- 500 ml pale ale típusú sör
- 500 g hosszúkás, Lucullus paradicsom
- 250 g friss lasagne lap
- 20 g cheddar sajt
- 2 ág rozmaring
Elkészítés:
Egy tapadásmentes serpenyőben közepes hőfokon melegítsünk egy evőkanál olívaolajat, majd dobjuk rá az apróra vágott rozmaringot. Süssük ropogósra, és adjuk hozzá a felaprított vegyes zöldségeket is, majd 10 percig, rendszeres kevergetés mellett pároljuk meg. Ezután jöhet bele a finomra vágott gomba és a darált hús, 15 perc főzés után pedig a sör. Hagyjuk elfőni, majd keverjük hozzá a paradicsomot és 50-100 ml vizet, végül az egészet törjük át egy kézi mixerrel. A ragut ezután tegyük vissza a tűzre, és alacsony lángon egy órán át főzzük, fűszerezzük ízlés szerint. A lasagne lapokat eközben vágjuk 2 cm széles szeletekre, és főzzük ki 3 perc alatt lobogó, enyhén sós vízben. A szószt kanalazzuk a tésztára, szórjuk meg reszelt cheddar sajttal, és azonnal tálaljuk.