Recept

Isteni bodzadzsem - Készülj már most a télre!

Tavasszal elvirágzott, nyár végén pedig lassan érik a bodza, aminek a terméséből isteni dzsem készíthető. Hogy hogyan? Máris mutatjuk!

A bogyókat szemezzük le a fürtökről és mossuk meg alaposan. A cukorból és a vízből főzzünk szirupot, ebbe tegyük a gyümölcsöt és forraljuk addig, amíg péppé nem sűrűsödik. Ha levettük a tűzről, adjuk hozzá a citrompótlót

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

  • 1 kg érett bodza
  • 80 dkg befőző cukor
  • 3 dl víz
  • 1,5 g tartósító
  • 1 g citrompótló

Elkészítés

A bogyókat szemezzük le a fürtökről és mossuk meg alaposan. A cukorból és a vízből főzzünk szirupot, ebbe tegyük a gyümölcsöt és forraljuk addig, amíg péppé nem sűrűsödik. Ha levettük a tűzről, adjuk hozzá a citrompótlót és a tartósítót, majd töltsük üvegekbe. Zárjuk le és dunsztoljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: ginandcrumpets.com

Oldalak

Recept
Utazás
Visszatérnek a didergős napok: egyre többször számíthatunk majd fagyközeli hőmérsékletre, miközben a látási viszonyok sem lesznek épp kedvezőek, és a csapadékhajlam is megnövekszik.
Babára vágyva
A Babára Vágyva 12. epizódja ismét a férfi oldallal foglalkozik. A vendég ezúttal hazánk egyik legnevesebb és legelismertebb andrológiai szakembere Dr. Kopa Zsolt, aki egyben az Európai Andrológiai...
Lifestyle
Lifestyle
Mutatjuk az öt legtipikusabb jelet, amelyből kiderül, te is érintett voltál-e.
Home&Design
Az ünnepi hangulat nemcsak a fán múlik: a karácsonyi teríték az egész estét meghatározza. Mutatjuk a legszebb, leginspirálóbb megoldásokat.
Lifestyle
A karácsony minden gyerek számára maga a megtestesült varázslat: csillogás, ajándékok, illatok és közös élmények. A készülődés forgatagában azonban érdemes pár dologra figyelni, hiszen az otthonunk...