Így készül a mákos guba - Recept

Ez a jellegzetes magyar desszert sosem megy ki a divatból. Bár eredetileg karácsonykor készítették, miért ne fogyaszthatnánk az év bármely szakában?

Hozzávalók

  • 6 db tejes kifli
  • 450 ml tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 40 g vaj
  • 75 g darált mák
  • 75 g porcukor
  • 4 evőkanál méz
  • 1 db citrom
  • 1 csipet szegfűszeg

Elkészítés

Karikázzuk fel a kifliket, majd tegyük őket egy nagy tálba. Egy lábasba tesszük a vajat, a mézet és a tejet, a vaníliarúd belsejét kikaparjuk és a héjával együtt ezt is hozzáadjuk, az egészet felforraljuk. Ha felforrt, vegyük ki belőle a vaníliarudat és forrázzuk le a kifliket. Forgassuk át őket, de óvatosan, össze ne törjenek, azonban ügyeljünk rá, hogy mindenhol átnedvesedjenek. Egy tálban összekeverjük a darált mákot, a porcukrot, a citrom lereszelt héját, valamint a szegfűszeget. A keveréket a kiflikarikákra szórjuk. A kifliket egy kivajazott, magas peremű tepsire tesszük, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt az egészet megpirítjuk.

Ezt is ajánljuk: Császármorzsa

Fotó: szellemafazekban.blogspot.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!