Zsemlegombóc - Recept
Szaftos fogások és vadhúsok kedvenc körete a zsemlegombóc. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el!
Hozzávalók
- 5 db zsemle
- 300 g búzaliszt
- 120 g vaj
- 3 db tojás
- 50 g vöröshagyma
- 300 ml víz
- 1 köteg petrezselyemzöld
- 5 g só
- 5 g bors
Elkészítés
Vágjuk a zsemléket kb. 1x1 cm-es kockákra, pirítsuk meg őket, majd tegyük félre egy nagy keverőtálban. Vágjuk apróra a hagymát is, pirítsuk meg a vajon. Ha kész, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet. Egy nagyobb tálban üssük fel a tojásokat, öntsük hozzá a vizet, sóval és borssal ízesítsük, majd alaposan keverjük el. A zsemlekockákra öntsük rá a vajas petrezselymet és a tojásos keveréket, valamint a lisztet se felejtsük ki. Gyúrjuk jól össze a masszát, majd vizes kézzel formázzunk apróbb gombócokat. Lobogó, enyhén megsózott vízben főzzük őket puhára.
Ezt is ajánljuk: Finom hagymakarika házilag