Zsemlegombóc - Recept

Szaftos fogások és vadhúsok kedvenc körete a zsemlegombóc. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el!

Hozzávalók

  • 5 db zsemle
  • 300 g búzaliszt
  • 120 g vaj
  • 3 db tojás
  • 50 g vöröshagyma
  • 300 ml víz
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 5 g só
  • 5 g bors

Elkészítés

Vágjuk a zsemléket kb. 1x1 cm-es kockákra, pirítsuk meg őket, majd tegyük félre egy nagy keverőtálban. Vágjuk apróra a hagymát is, pirítsuk meg a vajon. Ha kész, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet. Egy nagyobb tálban üssük fel a tojásokat, öntsük hozzá a vizet, sóval és borssal ízesítsük, majd alaposan keverjük el. A zsemlekockákra öntsük rá a vajas petrezselymet és a tojásos keveréket, valamint a lisztet se felejtsük ki. Gyúrjuk jól össze a masszát, majd vizes kézzel formázzunk apróbb gombócokat. Lobogó, enyhén megsózott vízben főzzük őket puhára.

Ezt is ajánljuk: Finom hagymakarika házilag

Fotó: en.wikipedia.org

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.