Mézes-mustáros pulyka - Recept

Egy finom húsos fogás vacsorára? Ezzel az egyszerű recepttel nem lőhetsz mellé, szinte bármilyen köret mellett megállja a helyét. Próbáld ki!

Hozzávalók

  • 700 g pulykacomb filé
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál mustár
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors

Elkészítés

Elsőként bepácoljuk a húst. A felkockázott pulykahúst egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük 1 evőkanál mustárral, 1 evőkanál mézzel, 2 evőkanál olajjal, majd megborsozzuk. Hagyjuk hűtőben pihenni 2-3 órán keresztül. A hagymákat apróra kockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ehhez adjuk a pácolt húst és a fehérbort. Pároljuk fedő alatt fél órán keresztül, amíg bő levet nem enged és a hús már megpuhult. Adjunk hozzá 2 evőkanál mustárt és ugyanennyi mézet, majd ízesítsük sóval, borssal. Öntsük hozzá a tejszínt is, majd főzzük még kb. 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

Ezt is ajánljuk: Így készül a tökéletes rántott sajt

Fotó: maggi.com.au

Oldalak

Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...