Így készítik a franciák a melegszendvicset

Sajtos melegszendvics és sajtos melegszendvics között is van különbség. Különösen, ha az egyik a franciák által kedvelt croque monsieur. Kalóriaszegény és tápláló, az íze pedig mennyei!

Különleges melegszendvicsek

A croque monsieur az 1900-as években tűnt fel a párizsi kávézókban. A név a croquer (rágni, ropogni) igéből ered, a monsieur eredetéről csupán feltételezések vannak. A croque monsieur-nek több változata ismert. Ha például tükörtojást teszel a tetejére, akkor croque madame-ot készítettél (ez esetben a madame elnevezést a tojásról egy régimódi, hölgyek által hordott kalapra való asszociációval magyarázzák), ha pedig paradicsommal társítod, akkor croque provençalt eszel. A füstölt lazacos verziót pedig croque norvégiennek hívják.

Croque monsieur
Kattints a további képekért!

Lapozz a receptért!

Oldalak

Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!
Home&Design
A nyár a kerti partik és a közös, késő esti, kinti iszogatások évszaka, így nem meglepő, ha benned is feltámad a vágy, hogy gyönyörűvé és hangulatossá varázsold az atmoszférát odakint - még az évszak...