Tartalmas vacsora hűvös napokra: Hortobágyi húsos palacsinta

Bár az eredeti recept szerint nem sertésből, hanem borjúhúsból kellene csinálni a pörköltalapot, sokkal gazdaságosabb, ha a jóval olcsóbb malachúst választjuk. Ráadásul a szafttal is mennyei párost fognak alkotni.

Hozzávalók

A palacsintatésztához

  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • szódavíz

A töltelékhez

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fehér paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 300 g tejföl

Elkészítés

A húsból pörköltet főzünk, úgy, hogy a felkockázott hagymát elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük. A felkockázott paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk, és a hússal főzzük tovább. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel, és párolni kezdjük. Ügyeljünk arra, hogy sok szaftja maradjon, ugyanis ebből készül majd a mártás. A húst szedjük ki a szaftból, és adjuk a léhez a tejfölt és a pirospaprikát, majd főzzünk sűrű krémet belőle. Süssünk ki 12 palacsintát. A félretett húshoz annyi paprikás krémet adjunk, hogy kenhetővé váljon, majd töltsük be a palacsintába és tekerjük fel. Tálaláskor bőven öntsünk a palacsinták tetejére a paprikás szószból.

Fotó: en.wikipedia.org

Oldalak

Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...
Fashion&Beauty
A különféle izgalmas ruhatrendek mellett idén természetesen a figyelemre méltó cipőkből sem lesz hiány.