Recept

Hagyományos bajai halászlé

Hagyományos bajai halászlé

Andrejszky Zoltán a DoQ legújabb főzős műsorában Magyarország különböző tájaira kalauzolja a nézőket, miközben a legínycsiklandozóbb halételeket készíti el vendégeivel. Ez a recept könnyen elkészíthető, így bárki magabiztosan, előzetes főzőtudás nélkül lepheti meg családtagjait vagy barátait ezzel az finomsággal.

Hozzávalók:

  • 1 kg pontyszelet
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 púpos ek. őrölt pirospaprika

Elkészítés

A bajai halászlé egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy híg, leves állagú, ugyanis nincs bele passzírozott alaplé, valamint - a szegedi halászlével ellentétben - gyufatésztával fogyasztják. Tegyük fazékba a besózott pontyszeleteket, öntsük rá a pépesre aprított hagymát, paradicsomot és paprikát majd az egészet hagyjuk állni 1 órán át. Ezután ezt öntsük fel bő vízzel és forraljuk fel. Forrás után vegyük lejjebb a lángot, adjuk hozzá az őrölt paprikát, majd főzzük készre még fél óra alatt.

Még két halas ételért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.
Fashion&Beauty
Szinte minden alkalomhoz passzol és feldobja a leghétköznapibb outfitet is.