Tepsis csirkecomb hagymás-tejfölös bundában

Ezt eddig miért hagytam ki?

Hagymás-tejfölös csirkecomb

Hozzávalók:

  • 7-8 nagyobb csirkecomb
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • só, bors
  • 2 nagyobb hagyma
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • tej
  • ízlés szerint egy-két gomba

Elkészítés:

Előző este vagy legalább néhány órával a sütés előtt a csirkét pácoljuk fokhagymás tejbe. A combokat megforgatjuk a liszt, a pirospaprika, a majoránna, a bors és a só keverékében. Kiolajozott tepsibe rakjuk, gazdagon meghintjük szeletelt hagymával, a gombával és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. Összekeverünk 4 evőkanál olajat, 2 zúzott fokhagymát és 2 dl tejfölt, majd egyenletesen a hagymás hús tetejére öntjük. Előmelegített sütőben 50 perc alatt pirosra sütjük.

Még két finom csirkés receptötletért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!