Gyümölcsös-kókusztejszínes süti recept

Mióta vannak fogyni vágyó, tudatosan táplálkozó, vagy ételallergiás betegek, azóta van igény azokra az alternatív megoldásokra, melyek számukra is teljessé teszik az étkezés élményét. A leggyakoribb diéta a szénhidrátkerülő étrend, mely gyakorlatilag a magyar lakosság legmindennapibb alapanyagainak meghatározó részét zárja ki, a gabona liszteket, hüvelyeseket és a cukrot.

Vannak olyan új termékek, melyek nemhogy szinte nullkalóriásak, organikus minősítésűek, és rendkívül magas rosttartalmuk miatt pozitív élettani hatásokkal is rendelkeznek. A természetes növényi rostok fogyasztása – főleg, ha magas szénhidráttartalmú tészták helyét veszi át, nemcsak az ételallergiások, de további gyakori civilizációs betegségekben szenvedők problémáira nyújthat megoldást, akár szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek is

Hozzávalók

A tésztához

  • 5 tojás fehérje
  • 1 zacskó NoCarb rizs alakú tészta
  • 3 ek olaj (nálunk szőlőmag – de lehet bármi más is)
  • a fagyasztott gyümölcs leve
  • 100 gr mandula liszt
  • 40 gr kakaó
  • 1 kk konjac liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 5 kanál eritrit
  • 5 kanál maltitol

A krémhez

  • 5 tojás sárgája
  • 5 kanál eritrit/maltitol keveréke
  • ízlés szerint vanília
  • 4 dl Cocomas kókusztejszín

Dekoráció

  • 0,5 kg gyorsfagyasztott bogyós gyümölcs

Elkészítés

A gyümölcsöt a mélyhűtőből előző este kivesszük, és egy szűrőbe öntjük. A szűrőt egy tálra helyezzük, mert ami kiolvad a gyümölcsből, azt bizony fel fogjuk használni.

A tojás fehérjét kemény habbá verjük 5 kanál eritrittel és 5 kanál maltitollal, egy csipet sóval.

A zacskó rizstésztát alaposan leöblítjük és botmixerrel pürésítjük.

A lisztet, a kakaót és a sütőport alaposan összekeverjük.

Egy nagyobb tálba tesszük a tészta pürét és összekeverjük a gyümölcs levével és az olajjal, hozzáadjuk a habot és lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk. Tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a kiolvadt gyümölcsöket.

Sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, ha igen akkor ráöntjük a tojás sárgával, édesítővel, vaníliával összekevert kókusztejszínt – visszadugjuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a krém megkeményedik a tetején (kb 10-15 perc).

Ha kihűlt, szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Ezt is ajánljuk: Kókuszos finomság - Katt ide!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!