Laktató, lusta leves 20 perc alatt: Japán rámen, az egyszerű ételek királynője
Egy igazi „mindent bele” étel, amit te is imádni fogsz!
Rámen leves
Hozzávalók:
- 700 ml csirkehúsleves alaplé
- 400 g csirkemell vagy sertéshús
- 375 g rámen tészta
- 4 ek szójaszósz
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk szezámolaj
- 1 tk Worcestershire szósz
- 1 tk cukor
- egy csipet chilipor
- egy kis darab gyömbér
- 100 g bébispenót
- 4 ek csemegekukorica (konzerv)
- 4 főtt tojás
- 1 lap nori (tengeri hínár)
- újhagyma vagy mogyoróhagyma
- szezámmag
Elkészítés:
Forraljuk fel a csirkehúsleves alaplét a 3 gerezd felezett fokhagymával, a szójaszósszal, a Worcestershire szósszal, egy kis reszelt gyömbérrel, a chiliporral, valamint 300 milliliter vízzel, majd forrás után alacsony lángon főzzük az egészet további 5 percig. Adjuk hozzá a cukrot, a tésztát pedig főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint, szűrjük le és tegyük félre. A húst vágjuk szeletekre, és barnulásig pirítsuk 2 teáskanál szezámolajban. Negyedeljük a hozzávalókat: helyezzünk a tányérokba a tésztából, rakjuk a tetejére a hús, a spenótot, a kukorica, valamint a tojás negyedét. Forraljuk fel újra a levest, és öntsük a tányérokba, majd az egész tetejére rakjunk a nori lapból, az apróra vágott hagymából, valamint a szezámmagból ízlés szerint.