Gyors és egyszerű, mégis finom: Túrófánk
Ha nincs időnk tésztát keleszteni, de mégis egy kis fánkhoz lenne kedvünk, akkor ezt a receptet ajánlom: gyors és nagyon finom!
Hozzávalók:
- 1/4 kg túró
- 20dkg liszt
- kis pohár 20%-os tejföl
- csipet só
- 1 vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
• A hozzávalókat összekeverjük, amíg egy sűrű (a galuskamasszához hasonló) tésztát kapjunk
• Egy gyerek méretű evőkanállal forró olajba szaggatjuk
• Vigyázz: fánkba nem szabad több cukrot tenni, mert lehúzza a fánkot és leég a fazék aljára!
• Ha jól csináltuk, és elegendő hely van a fazékban, akkor feljönnek az olaj tetejére, és magától megfordulnak a golyócskák!
• A kész fánkokat fahéjas cukorral vagy lekvárral fogyaszthatjuk!