Kívül ropogós, belül krémes: Parmezános rakott krumpli – egy olcsó és laktató főétel
Tedd izgalmassá a hagyományos verziót.
Parmezános rakott burgonya
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg reszelt parmezán
- 8 ek olvasztott vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- friss rozmaring
- só, bors
Elkészítés:
Pucoljuk meg a burgonyákat, majd karikázzuk fel, és tegyük egy tálba a zúzott fokhagymagerezdekkel együtt. Ízesítsük sóval, borssal, és öntsük le az olvasztott vajjal. Keverjük össze alaposan, majd egy kivajazott jénaiba helyezzük a krumpliszeleteket szorosan sorba, függőlegesen, és ha szükséges, sózzuk meg újra. Körülbelül 1 órán át süssük előmelegített sütőben, amíg a krumpli meg nem puhul – ekkor szórjuk meg a tetejét a reszelt parmezánnal és a friss rozmaringgal, és süssük további 30 percig.