Kívül ropogós, belül krémes: Parmezános rakott krumpli – egy olcsó és laktató főétel

Tedd izgalmassá a hagyományos verziót.

Parmezános rakott burgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg reszelt parmezán
  • 8 ek olvasztott vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • friss rozmaring
  • só, bors

Elkészítés:

Pucoljuk meg a burgonyákat, majd karikázzuk fel, és tegyük egy tálba a zúzott fokhagymagerezdekkel együtt. Ízesítsük sóval, borssal, és öntsük le az olvasztott vajjal. Keverjük össze alaposan, majd egy kivajazott jénaiba helyezzük a krumpliszeleteket szorosan sorba, függőlegesen, és ha szükséges, sózzuk meg újra. Körülbelül 1 órán át süssük előmelegített sütőben, amíg a krumpli meg nem puhul – ekkor szórjuk meg a tetejét a reszelt parmezánnal és a friss rozmaringgal, és süssük további 30 percig.

További két rakott burgonya receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2