Egy finomság, amit még biztos nem próbáltál: Spenótos csirkemell

Alacsony kalóriatartalom, villámgyors elkészítés és pénztárcakímélő alapanyagok – kell ennél több?

Spenótos csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 25 dkg spenót
  • 0,5 dl száraz fehérbor (elhagyható)
  • 2 dl szárnyasalaplé
  • 2 ek tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél ek liszt
  • fél citrom
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet forró olajban oldalanként 4-4 percig sütjük, és ízlés szerint fűszerezzük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, csomómentesre keverjük a liszttel, majd felöntjük a borral és az alaplével. Visszatesszük a húst, és alacsony lángon 15 percig főzzük. A spenótot a felszeletelt citrommal kevés vízben 2-3 percig pároljuk, végül felöntjük a tejszínnel, és forrás után krémesre turmixoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a hús tetejére kanalazzuk a spenótot, és rizzsel kínáljuk.

További két spenótos ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!