5 ételötlet halloweenre: rémes finomságok Marton Adritól

Boszi ujjak, a virsli múmiák, a pókos tojások és az alma vámpírfogak - nemcsak a gyerekeket, hanem még a felnőtteket is lenyűgözhetjük ezekkel az ünnepi fogásokkal.

Ünnepi finomságok a "legrémesebb" ünnepen is

Az Adri’s Kitchen műsorvezetője imádja az ünnepeket, legyen szó karácsonyról, húsvétról vagy éppen halloweenról. Marton Adrienn ez utóbbival a tengerentúlon találkozott először, amikor a családjával Amerikába költözött és három évig élt ott. A kétgyermekes anyuka azt mondja, nagyon meglepődött, hogy mekkora felhajtással jár kint ez az esemény.

„Nagyobb ünnep, mint nálunk a karácsony! Külön üzletek vannak, amelyekben mindenféle borzongató dolgot lehet venni. Az emberek már augusztus végétől ezzel foglalatoskodnak, erre készülnek. Nem csak az otthonukat, hanem az udvarukat és a kertjüket is feldíszítik: pókhálókkal, boszorkányokkal, sírokkal, koporsókkal” – kezdte Adri. „Idén mi is rendezünk egy tökfaragó-halloweeni partyt. Meghívunk négy-öt családot, lesz sok-sok gyermek. Az otthonunkat is feldíszítjük majd látványos kiegészítővel: mindenfelé elhelyezek majd boszikat, pókhálókat és pókokat" - mesélte terveit a gasztroműsorvezető.

5 különleges ételötlet

Természetesen a finom falatok sem maradhatnak el a halloweeni partiról. Adri rémesen egyszerű, és gyorsan összedobható nasikat fog készíteni. „Ezeket bátran ajánlom mindenkinek, hiszen tényleg nem bonyolult elkészteni őket. Nálunk mindig nagy sikert aratnak, nem csak a kicsik, hanem még a felnőttek körében is” – mondta Adri, aki megosztotta velünk kedvenc receptjeit.

Bosziujjak Az a különbség a felnőtt és a gyerek között, hogy míg a nagyok számára az ízek a fontosak, a kicsiket már a tálalással is meg lehet venni. Sok gyerek például nem bírja a céklát, de ha „véres bosziujjakat” teszünk le az asztalra, akkor már boldogan megeszi és észre sem veszi, hogy a vér valójában cékla. De készíthetjük akár csipkebogyó lekvárból is.
Kattints a további képekért!

Mutatjuk, mennyi mindent készíthetsz az ősz kedvenc zöldségéből.

Leadfotó: Marton Adri

Oldalak

Szólj hozzá Te is!