Használd ki, amíg szezonja van: Isteni szőlős-sütőtökös rizs, sajttal sütve
Egy remek köret, ami egytálételként is megállja a helyét.
Szőlős-sütőtökös rizs sajttal sütve
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 10 dkg ementáli sajt
- 2 ek olaj
- zöldségleves
- só
A raguhoz:
- 30 dkg sütőtök
- 30 dkg fehér szőlő
- 8 dkg szegfűgomba
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
Elkészítés:
A rizst a forró olajon gipszfehérre sütjük, majd felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró zöldséglevessel. Ha felforrt megkeverjük, és lassú tűzön, lefedve 15 perc alatt megpároljuk. Közben a raguhoz a forró vajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, rászórjuk a meghámozott, kicsi kockákra vágott sütőtököt, valamint a megmosott szegfűgombát, és lefedve, lassú tűzön roppanósra pároljuk. Ekkor rászórjuk a leszemezett, megmosott fehér szőlőt, sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel ízesítjük, lehúzzuk a tűzről, végül pedig összekeverjük a ragut a rizzsel, a tetejére pedig reszelt sajtot reszelünk.