Grillezett csirke saslik – a kerti partik ásza
Gyorsan elkészül, ráadásul bármilyen zöldséggel variálhatod.
Grillezett csirke saslik
Hozzávalók:
- 70-80 dkg csirkemell filé
- kisebb gombafejek
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 2 paradicsom
- 2 cukkini
- 2 lilahagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése:
Az olajat a mustárral és a zúzott fokhagymával elkeverjük, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. Előkészítjük a nyársakat. A gombákat egyben hagyjuk, a lilahagymát, a cukkinit és a paradicsomot felkarikázzuk, a paprikákat és a csirkemellet ezekhez hasonló méretű kockákra daraboljuk. A húsdarabokat megforgatjuk a mustáros-fokhagymás masszában, majd a zöldségekkel saslik nyársra tűzzük. Beolajozzuk a grillrácsot és már mehetnek is rá a nyársak.